Eurolääkäreiltä saat lääkärinlausunnot edullisesti niin ajokorttia kuin mopokorttiakin varten

Ajokorttitodistus

2018 voimaan tulleen uudistuksen myötä ensimmäistä henkilöauton ajokorttiaan hankkiva perusterve nuori ei tarvitse ajokorttia varten lääkärintodistusta, vaan henkilön oma arvio terveydentilastaan on riittävä. Lääkärin lausuma ajokorttitodistus tarvitaan tapauksissa, kun haetaan kuorma-auton tai suuremman yhdistelmäajoneuvon ajamiseen oikeuttavaa ajokorttia tai kun henkilöauton ajokorttia hakevalla  on jokin perussairaus tai vamma, joka voi merkittävästi alentaa ajokykyä.

Laajennettu ajokorttitodistus

Iäkkäät kuljettajat tarvitsevat ajokorttia uusiessaan tai ajokorttia hakiessaan ajokorttihakemuksensa liitteeksti laajennetun lääkärinlausunnon ajoterveysvaatimusten täyttymisestä. Laajennettu lääkärintarkastus tulee tehdä ajokortin uusimisen yhteydessä, kun hakija on täyttänyt 75 vuotta, ja sen jälkeen viiden vuoden välein. Kuorma- ja linja-auton ajokorttia uusittaessa ensimmäinen laajennettu lääkärintarkastus tehdään, kun hakija on täyttänyt 71 vuotta ja sen jälkeen kahden vuoden välein.

Lääkärinlausunto mopokorttia varten

Mopokorttia varten tarvitaan lääkärinlausunto tai ns. nuorison terveystodistus. Nuorella tutkittavalla pitää olla lääkärin vastaanotolla mukana henkilöllisyystodistus tai KELA-kortti.

Soita ja varaa aika lääkärin vastaanotolle

02 2516 000